Снимки: Reuters

"Ако някой държи картечница и се готви да стреля срещу Путин, бих застанал между него и оръжието!" Това заяви милиардерът и бивш шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун в свое интервю за "The Times".

"Защо? Защото той е добър човек. Никога не е направил нещо, което е във вреда на хората", категоричен е Екълстоун.

По думите му, именно Путин "трябва да управлява Европа“, а анексирането на Крим е било стъпка към "възстановяването на цялостта на Русия".

"Бих желал той да управлява Европа. Нямаме никой, който да е достатъчно добър, така че не може да стане по-зле. Той прави това, което казва, че ще направи. Не подкрепям демокрацията. Трябва ни диктатор. Защото само един диктатор може да каже "сега ще направим това". В демокрацията е невъзможно", обяснява бившият шеф във Формула 1.

Според него, руският лидер бил натопен за отравянето с новичок на Скрипал и дъщеря му.

"Той не го е направил. Прекалено зает е да се занимава с такива неща. Разказвачите отново са си измислили история“, заяви Екълстоун.

88-годишният бивш шеф на Формула 1 е почитател на Путин, но може да се нарече и негов приятел. Двамата гледат спортни събития заедно, а през 2014 година бяха забелязани да водят дълбок разговор по време на руското Гран При.

Това не е и първият път, в който Екълстоун демонстрира своите крайни възгледи – преди няколко години той бе принуден да се извини, след като каза, че Адолф Хитлер е бил човек, който "си е вършел работата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase