Снимка: Instagram
fallback

Общ преглед

Не е необичайно моделите да събличат дрехите си за фотосесии. Но не и в Иран, където 29-годишната Негзия може да бъде вкарана зад решетките заради своите разголени кадри. За щастие, тя се спасява от тежката присъда, бягайки във Франция, където е принудена да живее на улицата.

Всичко започва с отмъщението на един фотограф през 2017 г., който носи кадрите, които е направил на Негзия по бельо, в полицията. Според тях снимките нарушават стриктният ислямски канон и обявяват момичето за издирване. От тогава красавицата бяга от властите.

"Работех като модел дълги години. Спомням си, беше 2015 година, когато властите започнаха да ни преследват. Беше лудост. След това може би 80% от моделите и фотографите спряха да работят", разказва Негзия.
Първо лети за Турция, където по-късно се среща със свои приятели, които и казват, че "правителството няма търпение да я хване и да я убие".

"Тогава осъзнах, че не мога да се върна у дома. Само Бог знае колко плаках. Разхождах се по улиците... имах надежда, че ще мога да се върна при семейството си, приятелите си, котката си и за една вечер разбрах - аз съм сама", спомня си красавицата.

През ноември 2018 година кандидатства за убежище във Франция, където се надява да намери сигурност и най-вече – да продължи със своята мечта да работи в сферата на модата.

Веднага щом пристига в европейската държава Негзия започва да попълва нужните документи. Има малко спестявания и в началото тя нощува по хотели или при хора, които скланят да я приберат. Но без връзки, Негзия не може да си намери работа. Тя няма абсолютно никакви приходи. Това и оставя само един изход – да спи по улиците и пейките в парковете. Няколко пъти се налага да спи в подземен паркинг, с раницата под главата си.

"Веднъж продадох чантата с роклите си за 10 евро, за да има какво да ям“, разказва Негзия пред  "Le Parisien". Тя твърди, че хората й нямали доверие, плашели се в момент, в който им кажела, че е мигрант. "А аз съм просто човек, който бяга от едни глупави закони“, признава тя.

Сега Негзия поне е сигурна, че ще получи подслон над главата си, след като Вътрешният министър на Франция обяви в Twitter, че скоро ще има място за нея в бежанското убежище. Красавицата се надява, че скоро ще може да има собствен дом и ще възобнови кариерата си.

"Искам да продължа да работя. Да се боря за правата си. Искам да се видя като успешна жена. Нищо не може да ме изплаши вече – спях на улицата, избягах от страната си, мъже са искали да ме изнасилят... Всичко ми се е случвало! Дори и да умра сега, не губя нищо", категорична е Негзия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 4 години

Хайде, прекрасно е знаела какво я чака, ако направи тези снимки. Но впечатляващ е фотографът - първо направил снимките, после ги занесъл в полицията, "за отмъщение". Явно не му е пуснала, но постъпката му е отвратителна.

28

Анонимен

преди 4 години

от Анонимен,хора започнахте да ми слагате минуси, но замислете се. Това страхотно ще остане ли без любовник, ако иде да спи по пейките нали веднага ще и се нахвърлят. Мислете малко, от сой е, едва ли е оставала без мъж и мъжка играчка в строго консервативния Иран.

27

Ха ха

преди 4 години

А пък какви възвишени мечти има - Да стои гола докато паричките и се трупат в сметката .

fallback