Снимка: Pixabay
fallback

Смокиня на 150 години се издига насред триетажна къща в индийския град Джабалпур, като клоните излизат от прозорците и покрива й, а стъблото преминава през подове и тавани, предаде БТА като цитира АФП.

Когато семейство Кешарвани решава да разшири къщата си през 1994 г., се чуди каква да бъде съдбата на гигантската смокиня в двора. Вместо да я отсекат, решават да строят около нея.

"Обичам природата и баща ми настоя да запазим дървото" - каза Йодеш Кешарвани, чиито родители строят къщата с помощта на приятел инженер.

Смокинята е смятана за свещено дърво в Индия. Хората вярват, че отсичането й носи нещастие.

Дървото никога не е създавало практически проблеми в къщата. Първоначално, когато я построили, студенти идвали да я разглеждат, заради оригиналната й архитектура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

До: номер 3А ти знаеш ли, че Индия е най-големият потребител на биометрични данни в света?Всеки индиец е длъжен да предостави биометричните си данни в личните документи.Иначе не им дават социални помощи!Решили са си проблемите - всеки социално слаб индиец има право на безплатна храна и други помощи от държавата. Но ако не си предостави биометричните данни го изключват от системата и край!Тук, в България, обвързаха помощите с ходенето на училище. Само това засега...

4

Анонимен

преди 4 години

Ми аз едно време като бях ученик всяко лято ходех на село при баба и дядо.Та там си берях лимони в хола, защото баба ми отглеждаше едно лимоново дърво в буре от вино. Беше ни в хола, до хладилника.А смокинята ни беше на двора. И сега си е там и дава вкусни плодове.Само дето вече няма никой там. И няма кой да я обере.Освен някои афганистанци.

3

Анонимен

преди 4 години

Особено бродягите, при тях може и в кухнята. В Индия явно и В12 се търкаля около тях в изоставени ***. Културни особености на етноса. Някой факир, използваш бъбреците си като наноцедки за оранжада, няма ли да покажете?

fallback