Снимка: Phyllis Mueller

Общ преглед

Кметът на калифорнийския глад Идилуайлд поема поста едва на 11 месеца. Според неговия помощник, той е "роден в обществена“ служба и всеки ден прекарва в общуване с избирателите си и разпространяване на мечтата си за световен мир. Често се разхожда гол, въпреки че носи вратовръзка и забавна шапка.

Максимус Могъщо-куче Мюлер II - шестгодишен голдън ретривър, е кмет с една единствена мисия в сърцето: "Той иска да види мир на Земята, докато е жив“, казва неговият помощник и човешки спътник Филис Мюлер.

Когато от в. Guardian посещават кмета на Идилуайлд, той си играе навън. Максимус, разбира се, е приел обаждането, но е имал малко да каже по телефона. Мюлер обаче предава целите на своя шеф, които са "да направи света по-хубаво място, разпространявайки безгранична любов и правейки възможно най-много добри дела“.

Работата му не е лесна – той разпространява щастие, дори и в лошо време, дъжд и сняг. Гражданите се срещат с кмета, правят си снимки, а той от своя страна промотира местни бизнеси и благотворителни кампании, участва в паради, като този за 4-ти юли, и посещава домове, училища и старчески домове в малкия град.

Но как куче става кмет? Макс II се възползва от кръвната си линия, а местните свързват управлението му с монархия. Както при британското кралско семейство, той няма политическа сила,  градът официално се управлява от окръга. И отново, подобно на монархията, Максимус трябва да работи цял живот. Може би се чудите, дали това не признак на корупция, но всъщност, жителите на града сами поискали това условие.

Предшественикът на кмета Макс I е избран като част от благотворителна кампания на подслон за животни. Кандидатите били много, но първият Максимус положил много усилия за кампанията си. Ала той починал без да остави наследник, за това на плещите на Мюлер паднала отговорността да намери негов кръвен роднина и да го доведе в града. Така се появил Максимус II.

Мюлер открила още, че Макс II има още двама роднини в Охайо – Мики и Митци. Сега те са заместник-кметове и лична охрана на Максимус. За сега обстановката около шефа им е спокойна, въпреки че той все пак оцелява след "опит за покушение“, когато едно куче от публиката се впуска към врата му.

"Това направи Макс малко подозрителен към други кучета за година. Но го преодоля на 100%“, казва Мюлер. Охраната на Макс е обучена да лае по всяка заплаха, а задачата й е още по-тежка, когато кметът пътува извън  Идилуайлд за да се срещне с други хора и свои колеги кметове.

Максимус Могъщо-куче Мюлер II не е част от никоя партия. Според собственичката му, той е "самостоятелен политик, който обича всички“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар