Снимка: Istock

Хората, които посещават фитнес зали за тренировки и извайване на фигурата вероятно знаят, че там има неписани правила, които трябва да се следват. Тези правила са необходими, за да се спазва ред и за да може всеки да изпълни тренировъчната си програма без да е обезпокояван. Освен това е добре да не правите някои неща и от здравословна гледна точка, за да се предпазите.

Кои са нещата, които не трябва да правите във фитнеса?.

Не носете грим

Изпотяването и прегряването по време на тренировка поставя кожата ви пред достатъчно голямо предизвикателство, за да запушвате порите ѝ още повече с грима. Премахвайте грима преди да влезете в залата и не забравяйте да измиете лицето, след като приключите.

Не пипайте телефона си

Екипировката във фитнеса е покрита с множество бактерии. Тя се докосва от десетки хора всеки ден. В условията на повишена влажност заради потта в залата бактериите се размножават много бързо и лесно. Не ги пренасяйте върху личния си телефон. Първо приключете с тренировката, измийте ръцете и чак тогава посегнете към личните си вещи.

Не оставяйте екипировката и уредите навсякъде

Уредите и принадлежностите във фитнеса са предназначени за обществено ползване. Бъдете коректни и оставяйте всичко там, където сте го намерили, за да може следващият да го ползва по правилния начин.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

5

Щерю

преди 1 седмица

Не хвърляйте 100 кг. щанги по собственика на залата с едната ръка...

4

Анонимен

преди 2 седмици

Не трябва мъжете да си показват ябълковидния "болт".

3

Анонимен

преди 2 седмици

Не пърдете във фитнеса , че на другите им мирише (не на рози) !