Снимка: Reuters

"Отмъстителите: Краят" е на път да се превърне в най-доходоносния филм на всички времена, след като само за две седмици успя да събере 2,19 милиарда долара приходи. Лентата и тази седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка

С това си постижение продукцията "Отмъстителите: Краят" надмина блокбастъри от калибъра на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" -  2,07 милиарда долара, и култовия "Титаник" - 2,18 милиарда долара. Новите "Отмъстители" засега отстъпват по глобални приходи единствено на "Аватар" на Джеймс Камерън с постъпления от 2,79 милиарда долара.

На второ място в бокс-офиса е психологическият трилър "Неканен гост", който стартира този уикенд с 11 милиона долара приходи в кинозалите на Северна Америка.

На трета позиция също фигурира дебютна продукция - романтичната комедия "Далечен изстрел" с постъпления от 10 милиона долара. Четвърта е анимацията "Грозничета", която реализира от продажба на билети 8, 5 милиона долара. В първата петица на бокс-офиса намери място и "Капитан Марвел", който събра 4,3 милиона долара приходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase