Снимка: Reuters
fallback

Кралят на Тайланд Маха Важиралонгкорн се ожени за бодигарда си генерал Сутхида Ваджиралонгкорн На Аюдхя в изненадваща церемония и й даде титлата Кралица Сутида само дни преди официалната церемония за коронацията му, съобщава Daily Mail.

Изненадващото известие за сватбата дойде само три дни преди дългоочакваната коронация на тайландския крал, за когото това е четвърти брак.

Сватбата се състояла както повеляват кралските традиции. Според една от тях младоженката трябва да лежи в краката на краля за част от церемонията, защото той е оприличаван с божество и неговите крака трябва да бъдат над главите на всички останали.

66-годишния  Важиралонгкорн, още познат като Рама Х, стана крал след смъртта на баща си през октомври 2016 г. Официалната му коронация обаче ще се извърши след 3 дни.

Тайланд става конституционна монархия през 1932 г., но кралското семейство все още държи голяма власт и лоялност от хората, които виждат краля като духовен защитник на народа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 4 години

Много генерали са бужни когато имаш много родове войска, голяма територия и необходимост и възможност в един момент да мобилизираш голяма група хора за военни действия. Смятам съвременна Русия е в състояние да мобилизира над 10 милиона души. Освен това не смятам, че има друга освен руската армия, която да е печелила мащабна война. Даже няколко. Тоест, предполага се, че те най - добре знаят как да организират армия за мащабни военни събития.

45

Путин

преди 4 години

Тая ми открадна червилото

44

Ф.С.В.

преди 4 години

Скриите я веднага тази Новина ! Защото сега Борисов ще види и от утре ще трябва да почнат да лазят разни министри с оставки или с назначения и гладни депутати когато ходят на комисии и отчети при него!!

fallback