Pixabay

Винаги по Великден трапезите са пълни с козунаци и варени яйца. Освен това баба и мама са подготвили любимите ви гозби, от които няма как да не опитате. Дори и да спазвате диета, през тези почивни дни трудно ще се удържите да избягвате въглехидратите или глутена. А и все пак е празник, душата си иска нещо вкусно.

Няма нищо лошо да вкусите от всички ястия на масата, но в един момент човек се увлича, няма никаква мярка, а трябва, защото никой не обича тежест в стомаха и други неразположения.
 
По традиция на Великден се приготвя агнешко месо, което е по-тлъсто. Според съвета на диетолозите, хората с проблеми с холестерола трябва да внимават и просто да го опитат, докато останалите може да комбинират едно парче колкото дланта им със зелена салата. По-голямото количество целулоза се отразява добре на перисталтиката и така стомахът не се подува.
 
Марулите се препоръчват през почивните дни. Хем вървят с алкохол, хем не натоварват твърде много храносмилателната система. Добре е да са подправени с пресен чесън, който е богат на витамин С. Вместо олио, препоръчително е да се ползва зехтин, защото дори и да прекалите с обема храна, който поглъщате, ще предотвратите гаденето.
 
Месото също така може да се гарнира със зеленчуци, богати на фибри. Те ще подпомогнат процеса на смилането на храната.
 
Още за храненето по Великден четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase