fallback

Едва ли сте очаквали да чуете шефа на компанията за детски филми "Дисни" да говори за Хитлер, но в този объркан свят и това се случи.

Боб Игър, изпълнителният директор на студиото, благодарение на което малките деца гледат "Пепеляшка" и "Колите", е на мнение, че фюрерът "би обожавал социалните медии". "Те са най-могъщото оръжие, за което един екстремист би си мечтал", обяснява той.

"Социалните медии позволяват злото да стига до обърканите умове и изгубени души. Всички знаем, че там можем да намерим повече фикция, отколкото факти, там се пропагандира крайна идеология, която няма място в цивилното общество, което цени човешкия живот", допълва Игър.

С тези думи, шефът на "Дисни" се обръща към политиците, които се готвят за изборите през 2020 г. в САЩ и ги приканва да се "опълчат на всякаква омраза".

"През последните няколко години ни бе напомнено, че омразата приема всякакви форми и понякога се дегизира като чувство, което е социално приемливо, например страх. Това оформя нашата страна и култура в нещо напълно непознато за онези, които все още вярват в цивилността, човешките права или просто в достойнството", казва още Игър.

Навярно по този начин новият лидер на "Дисни" иска да изчисти името на компанията си, чийто основател е обвинен в антисемизъм и дори е членувал в организации, които са против евреите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Жиб.

преди 5 години

Русия победи Германия само заради това,че през цялото време бе финансирана от Америка и Англия- ако не бе англоамериканската помощ,днес никой нямаше да знае че някога в Масква е царувал кървав сатрап като Сталин!

31

Анонимен

преди 5 години

Хитлер никога не е бил приятел на СССР, той винаги е мразил юдеоболшевиките от дъното на душата си, така както всички българи сме ги мразили.

30

Анонимен

преди 5 години

Русия победи, защото Хитлер тръгна срещу запада, иначе ако след Полша директно бяха навлезли в съюза, без да се бавят, както искаше Гьоринг, само с авиация, щяха да ги натикат набързо в Урал, какъвто е бил планът.

fallback