Снимка: Pixabay

Мнозина мечтаят да обиколят света. Малко имат смелостта да го направят. Но едно 8-годишно момченце от Русия не е сред тях. То впечатли всички със своя дух за приключение.

Вътрешното министерство на страната разпространи историята на детето, чието име обаче не споменава. То искало да пътува, за това един ден просто излязло от вкъщи и тръгнало по големия свят.

Разбира се, малчугана се екипирал с най-необходимото за приключението – самолет играчка, парите от касичката му във формата на прасенце, няколко енциклопедии и един банан, с който да напълни стомахчето си, когато огладнее. Детето оставило и бележка на скъпата си майка, която гласяла: "Отивам на околосветско пътешествие“. 

Естествено, майка му се притеснила и веднага се обадила на полицията. А властите намерили пътешественика на другия край на града, след като сменил три автобуса и продължил приключението си пеша.

Въпреки че изразил голямото си желание да види още от необятния свят, малчуганът признал, че е малко изморен и "вече му е време да си почине“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase