fallback

Ако се увличате по астрологията, то вие сте наясно, че не е достатъчно да знаете слънчевия си знак, за да можете да вникнете по-дълбоко в същността си. Ако решите да си направите натална карта, то тя ще бъде изпълнена с куп планети, домове и други символи. Първоначално тази карта ще ви изглежда много неясна и за това е добре да си направите справка какво символизира всяка една планета.

Важно е да се отбележи, че има две групи планети. Личните планети (Слънце, Луна, Меркурий, Венера и Марс) влияят на ежедневния ви живот. Външните планети (Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон) се движат много по-бавно и оказват влияние върху по-големите тенденции в живота ви.
 
Каквато и да е вашата зодия, истината е, че планетите, тяхното разположение и аспектите помежду им са тези, които оказват най-голямо влияние върху вашия хороскоп.
 
Ето и какво е значението на планетите:
 
Слънце: Егото ви
 
Вашето Слънце се намира в основния ви зодиакален знак (зависи от месеца и датата ви на раждане). Слънцето представлява егото, вътрешното Аз, волята и жизнената сила на човек. Това е всеобщо разбиране за вашата личност, което се корени най-вече във вашите действия.
 
Луна: Емоциите ви
 
Луната се мести в нов знак на всеки 2-3 дни и представлява нашата емоционална природа. Луната управлява нашето подсъзнание и нашите емоционални реакции, така че има огромно влияние върху личността ни. Луната влияе и на връзката ни с майка ни и на по-раните години в живота ни (детството). Това е така, защото плодородието, бременността и раждането също се управляват от Луната.
 
Меркурий: Интелект и комуникация
 
Меркурий е противоположност на Луната, защото контролира нашия рационален ум. Тази планета преминава в нов знак на всеки три до четири седмици. Меркурий управлява нашата способност да комуникираме и общуваме с другите, да анализираме ситуациите разумно. Тази планета показва до колко бързи са нашите ум и изказ.
 
Още за планетите в астрологията четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

Сатурн не е причина за "всичките ни проблеми". Изобщо ако човек иска да се запознае със значението на планетите е добре да не се информира от тук.

7

Анонимен

преди 5 години

слънцето е любимата ми планета

6

Шандор

преди 5 години

Откога Слънцето е планета?!

fallback