Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Студентите на проф. Жени Пашова от НАТФИЗ продължиха и доразвиха славните приключения на един особено симпатичен герой - Тигърчето Спас. Спектакълът им на камерната сцена на Младежкия театър "Николай Бинев" ще бъде на 23 и 24 февруари.

Ще се окаже ли той любопитен завършек на половинвековната история на Тигърчето Спас? Или пък ще бъде ново начало?

"Във втори курс студентите имаха за задача да си изберат приказка, литературен текст, на който да направят анализ, да драматизират и да минат през целия път - сценографско решение, куклено решение и т.н. Нашите момчета се спряха на "Тигърчето Спас", вдъхновиха се и станаха изключително добри в мерената реч", сподели в студиото на "България сутрин" Михаела Тюлева, която е преподавател в НАТФИЗ.

"Куклите са много интересни, те са предимно животни. Затова и искахме приказката, която изберем, да съдържа точно такива герои", разказаха студентите пред Bulgaria ON AIR.

Любимата на поколения деца книжка "Тигърчето Спас" вдъхновява създаването на театрални постановки у нас с продължение на десетилетия. Римуваните истории в стихове на малкото тигърче с лекота превеждат на детския език правилата и истините за приятелството, честността и смелостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Ювалди

преди 5 години

А прасенцето ,,Бочко,, и пъпеша ,,Цоко,,?Или тех ги гледаме всеки ден ,няма нужда от пиеса......

1

Една добра идея

преди 5 години

А "Приключенията на Тиквичко и Пипончо"-кога?

fallback