Wellcometomykitchen
fallback
Необходими продукти:
 
За маслените трохи:
 
200 г брашно
 
2 с. л. захар
 
125 г студено масло
 
1 к. л. сода за хляб
 
За плънката:
 
5 яйца
 
1 ч. ч. захар + 2 с. л. за поръсване
 
500 г хубава извара
 
1 ванилия
 
2 ябълки
 
канела
 
Начин на приготвяне:
 
В купа сипваме брашното, содата, 2 с. л. захар и смесваме добре. Добавяме нарязаното на кубчета студено масло и започваме да претриваме с пръсти, докато се получат трохи.
 
Прибираме купата на студено, докато приготвяме плънката.
 
За плънката в дълбока купа слагаме изварата, яйцата, захарта и ванилията и пасираме до еднородна смес.
 
Ябълките обелваме и нарязваме на малки кубчета. Застиламе дъното и стените на откопчаваща се форма за торта с хартия за печене. На дъното на формата изсипваме 1/3 от маслените трохи и ги разпределяме така, че да няма празни места.
 
Отгоре изсипваме плънката и поръсваме с половината от останалите ни маслени трохи.
 
Нареждаме кубчетата ябълка, поръсваме с 2 с. л. захар и канела на вкус и останалите трохи.
 
Печем за 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна.
 
Още вкусни рецепти ще намерите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

до 1

преди 5 години

чийза е в изварата - по българска рецепта ! малко ли нишесте и извара си изял под форма на чийз, не се прави , че не купуваш от БГ магазини.

3

Анонимен

преди 5 години

До АдолфКато си цъкна сам плюсче стана ли ти густо така? :) *** :)

2

Адолф

преди 5 години

В главата ти, явно.

fallback