Снимка: Flickr
fallback

Представяли ли сте си някога, как стоите на верандата на вилата си в китно италианско градче, отпивате от хубавото италианско вино, а красивите слънчеви плажове са съвсем близо до вас? Е, тази мечта е вече една идея по-достъпна.

Малкото градче Самбука на остров Сицилия предлага част от къщите на територията си едва за... 1 евро. Навярно ви звучи прекалено хубаво, за да е истина. Но отчаяните времена изискват отчаяни мерки.

Властите на Самбука искат да заселят повече хора в красивия си град, тъй като местните жители масово го напуснали, за да живеят в по-големите градове. 

А за цената от 1 евро, купувачите ще получат стара, класическа италианска къща в така наречения "Рай на Земята“. Естествено, те няма да се разминат с влагането на пари.

Тъй като по-голямата част от къщите са изоставени, от този, който реши да ги купи, се изисква да вложи около 15 хил.евро за ремонт в следващите три години. 

Също така, бъдещите сицилианци ще трябва да оставят 5 хил. евро депозит, който ще бъде върнат, когато домовете са напълно готови.

Подобни оферти е имало и от други градове в Италия, но тази се различава по това, че къщите в Самбука могат да бъдат закупени от който и да е.

“За разлика от другите, които правят това за пропаганда, всички имоти тук са собственост на общината. Който поиска къща, ще я получи веднага“, категоричен е кмета на града.

Ако искате да живеете в рая сред гори, лозя и слънчеви плажове обаче, трябва да побързате, тъй като десет къщи вече са намерили своя собственик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

htr

преди 5 години

1 евро за общината и 10000 за мафията нали е в Сицилия

19

Охобохо

преди 5 години

Това е за хора с пари,а не за гащници.Целта е да се ремонтира и след време да се върне на общината.Всеки който има вила знае,че като отиде там и се скъсва от работа,не си почива реално.Когато продаде вилата и тръгне да пътува,разбира колко е загубил докато е имал вила.Скъсал се е да влачи там,ремонти,мебели и какво ли не и накрая живота минал.Затова вила не е за всеки.Има си хора с пари дето могат да си имат слуги и да си почиват.Същото е с яхтите.

18

пущиняк

преди 5 години

То хубаво вино, море, ама от какво ще се живее там! Да не говорим, че съществува голяма опасност от рекет, отстрана на сицилианската мафия! То в България по селата има и прилични къщи за по 2000-6000? и то без никой да те кара да правиш каквито и да е последващи инвестиции, ама има два варианта да е в този диапазон цената- или съществува опасност от ромски набези или селото се намира на газа на географията или и двете!

fallback