Facebook
fallback

Независимо дали ще прекарате празниците вкъщи или на някое приятно място за почивка, наред с наздравиците, вкусните гозби и размяната на подаръци, неминуемо ще засечете някой филм по телевизията. Колкото и да са досадни, те се въртят по различните канали по това време на годината и спасение от тях няма. 

Дали заради молбата на гаджето или на някой близък, всеки от нас е гледал определен коледен филм минимум 5-6 пъти. Да вземем пример със „Сам вкъщи“. Има ли някой, който да не знае историята на малкия Кевин, който бива забравен от семейството по празниците?
 
Коледните филми сплотяват семейството, носят радост и положителни емоции на хората.
 
Tialoto.bg подбра 6 филма, които всички ние знаем наизуст, но въпреки това нямаме нищо против да ги гледаме отново:
 
"Наистина любов"
 
Класическа любовна история, създадена през 2003 г. Бил Наи, Грегър Фишър, Рори Макгрегър, Колин Фърт, Сиена Гайлори, Лиъм Нийсън, Ема Томпсън, Крис Маршал, Хайке Макач, Мартин Фрийман, Джоана Пейдж, Дженюъри Джоунс и Кийра Найтли се събират, за да разкажат историите на осем британци по Коледа. Едни обичат страстно, други са самотни, трети търсят място за развлечения. Разбити сърца, много сълзи и смях, очакват хората, които ще го гледат за първи или пореден път на празниците.
 
Филмът има 2 номинации за Златен глобус 2004, както и две номинации за наградата BAFTA през същата година.
 
"Сам вкъщи"
 
Кевин Маккалистър и семейството му се приготвят за дълго плануваната почивка за Коледа, но нещата се объркват. Като най-малък в къщата, той е тормозен от братята и братовчедите си, а родителите не му обръщат внимание. В един момент си пожелава да бъде сам на празника и мечтата му се сбъдва. Всички тръгват без него, защото са го забравили. Останал сам вкъщи, малкият Кевин трябва да се справи с двама крадци, които искат да ограбят дома му. Едва ли има смисъл да ви разказваме по-нататък, всички сте гледали различните части поне по 3-4 пъти по празниците.
 
Създаден през 1990 г., филмът е един от най-емблематичните за това време на годината. В главната роля е Маколи Кълкин, който споделя, че не го е гледал от години, но понякога сваля момичета като им рецитира своите реплики.
 
"Гремлини"
 
Може би един от най-мрачните коледни филми. Създаден е през далечната 1984 г. от Стивън Спилбърг, Катлийн Кенеди и Франк Маршал. В него Били получава за подарък малко животинче, наречено Гизмо. То е живо и много сладко, но след полунощ става доста опасно заради неблагоразумието на момчето. Така миловидното създание донася куп беди на семейството по Коледа.
 
Сигурно сте чували за филма от родителите си или сте го гледали заедно с тях поне един път. 
 
Останалите вижте на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 5 години

Предпочитам балет, например "Лешникотрошачката".

49

Анонимен

преди 5 години

Ха, ха , аматьори! Мен ме заведоха на IMAX кино, да гледам някакъв....Смъртоносни машини ли нам си какви машини беше. Като излязохме хоп в колата и .......жена ми проговори чак в къщи. Ако сценарист беше някой петокласник-щеше да е по смислен! Чудя се кой по дяволите е платил да изхабят толкоз лента и време?

48

Анонимен

преди 5 години

Как изпуснаха да дадат "Коледата невъзможна". Не е нормално хората да са го гледали само 560735 пъти.

fallback