Pixabay
fallback

През този сезон човек може лесно да настине. Пътуването с масовия градски транспорт и работата в голям колектив създават предпоставки за това. Ако търсите начини, с които да предотвратите досадния грип, първото нещо, което трябва да направите, е да подобрите хранителния си режим. 

Консумацията на определени храни и напитки подобрява работата на вашата имунна система. А ако болестта е вече налице, стимулирането на имунната система ще ви помогне да се излекувате по-бързо.
 
Какво да ядете за по-здрава имунна система?
 
1. Цитрусови плодове
 
Повечето хора си купуват портокали и грейпфрути, ако са настинали, но истината е, че всички цитрусови плодове са пълни с витамин С. А той изгражда имунната система. Смята се, че увеличава производството на бели кръвни телца, които са от ключово значение за борбата с инфекциите. 
Тъй като тялото не произвежда витамин С, е необходимо да си го набавяте всеки ден.
 
2. Червени чушки
 

Ако мислите, че цитрусовите плодове имат най-много витамин С от всички плодове и зеленчуци, сте сбъркали. В 100 г червени пиперки има два пъти повече витамин С в сравнение с портокалите, например. Те също са богат източник на бета каротин. Освен че се грижи за имунната система, витамин С може да помогне за поддържането на здрава кожа. Бета каротинът в зеленчука пък е ценен и за зрението.

3. Броколи
 
В тях има изобилие от нутриенти, които държат бацилите надалеч. Съдържат витамините А, С и Е, както и много други антиоксиданти и фибри. За да извлечете максимална полза от тези вещества, е по-добре да готвите зеленчука на пара.
 
Останалите средства четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

мастор Бациев

преди 5 години

Как с кои храни ?! с най скъпите разбира се !Нали трябва да се нагушкат търговци и фармацевти - инак защо ша го пращаме тоя вирус и ша публикуваме зарибявки ?

2

Анонимен

преди 5 години

Варено овнешко и червено вино.

1

Анонимен

преди 5 години

Яжте си го вие.

fallback