Wellcometomykitchen

Навън все повече застудява. През уикенда семейството се събира и иска да похапне нещо вкусно. Предлагаме ви рецепта за сръбска погачица, с която ще си оближете пръстите. 

 
Необходими продукти:
 
250 мл. прясно мляко 
 
0,5 ч.л.сол 
 
1 ч.л. захар 
 
1 пакетче суха мая 
 
3-3,5 ч.ч. брашно 
 
100 гр. разтопена мас или краве масло - за намазване на питките 
 
Начин на приготвяне:
 
В топлото мляко се слагат солта, захарта, маята и 1-2ч.л. брашно, разбърква се и се оставя на топло да шупне. След това се добавя брашното и се замесва средно твърдо тесто.
 
Разделя се а 12 топчета, от тях се разточват питки колкото чаена чинийка, потапят се всяка една в чиния с разтопената мас или масло и се подреждат със застъпване в тава.
 
Оставя се на топло 20-ина минути да втаса  и се пече в загрята до 200 градуса фурна.
 
След изваждането отцеждам в паничка излишната мазнина и намазвам отгоре питката.
 
Източник: wellcometomykitchen
 
Още вкусни рецепти ще намерите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase