Pixabay

Ако отдавна сте в сериозна връзка, възможно е да имате ниско самочувствие. Все пак е минало известно време, откакто сте полагали старания да сте привлекателни за противоположния пол. Но ако показвате признаци на ниско самочувствие, това може да навреди много на настоящата ви връзка. 

Ето и 6 начина, по които ниското ви самочувствие влияе зле на вашите взаимоотношения:
 
1. Ниското самочувствие е ограничаващо
 
Ако самочувствието ви е твърде ниско, вие няма да дръзвате да поискате това, което реално искате и очаквате от половинката си. Също така вие няма да поставите ограничения върху това, което не харесвате в своя партньор. Самоувереността дава власт, с която вие не разполагате към момента.
 
2. Ниското самочувствие е стресиращо
 
Ако вашето самочувствие не е достатъчно високо, вие ще сте склонни да се молите и примирявате, ще криете собствените си мисли и чувства, за да избегнете разногласия. Ако се криете зад липсата си на увереност, вашият партньор може и да не разбере истинската ви същност, а в резултат на това двамата няма да можете да разрешите междуличностните си конфликти.
 
3. Ниското самоуважение е разрушително
 
Ако нямате самочувствие, вие няма да имате вяра в собствената си стойност и няма да се уповавате на собствената си вътрешна сила. Вие няма да изисквате от половинката си да се отнася към вас с доброта и уважение. 
 
Останалите четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase