Wellcometomykitchen

Уикендът е време за почивка и глезене със сладки работи. Ако искате да направите нещо вкусно и различно като десерт за семейството, пробвайте новата ни рецепта - за смокинов пай. 

 
Необходими продукти:
 
за тестото:
 
200 грама брашно
 
1 ч.ч. захар
 
1 ванилия
 
щипка сол
 
1/2 ч.ч. олио
 
1 яйце
 
2 с.л. студена вода
 
за плънката:
 
няколко добре узрели смокини
 
4 с.л захар
 
1/2 пакетче чаени бисквити
 
В купа смесваме брашното, захарта и солта и правим кладенче по средата. В кладенчето сипваме олиото и студената вода и смесваме добре, получават се брашнени трохи, добавяме и яйцето и с ръце омесваме тестото, което оставяме за 10-15 минути в хладилника.
 
Охладеното тесто разстиламе на дъното на тава застлана с хартия, отгоре се нареждат изчистените и нарязани на шайби смокини, поръсва се със захар и натрошени бисквити.
 
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 минути.
 
Още рецепти четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase