fallback

Общ преглед

Близо 70% от планетата ни е покрита от вода, но за съжаление в морските води почти навсякъде могат да се намерят отпадъци.

Голяма част от тях са неразградими – и такива като пластмасите например, представляват заплаха не само за здравето на морските екосистеми, но и за световната икономиката и населението.

Никой няма да е изненадан като отбележим, че най-голямата част от отпадъците в моретата се генерират от дейността на човека на сушата. А уви, човешки боклуци по морското дъно има дори и на най-красивите кътчета по земята, където хората почиват.

Aгенция Reuters публикува свои подводни снимки от водите край гръцкия остров Тасос, който е едно от най-предпочитаните места и за българите за почивка през лятото. А както сами ще видим, човешката немърливост не е пропуснала дори и това прекрасно място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

до автора

преди 5 години

"немЪрливост" значи, че не си мърляв - обратното на това, за което пише в статията. Думата, която вероятно търсите, е "немАрливост".

23

Анонимен

преди 5 години

Ама как бе ?!?! Не думайте !!! Не може да бъде да има мръсотия в гръцкото море, само българското е мръсно или поне така твърди група заблудени нашенци.

22

има много

преди 5 години

СмехУрия . Имало бо клу/к?!?! Ами да Ви открехна малко. Всичко се хвърля от десетилетия-от корабите :дънидж, железа, фекални води, мръсотии смесени с масла, горива...храна и битови отпадъци. Естествено, вече всичко горно не може, защото има т.нар.MARPOL, но нелегално го правят много. От брега се хвърля всичко, стига да не те хванат. Скоро може да доближим сев.част на майка Индия. Който иска да види какво е Аланг-там се хвърлят цели кораби, има и в Бангладеж и даже в Немрут-бей долу при комшиите

fallback