Снимка: bgonair.bg

Стратимир Георгиев се ражда във Варна, но дълги години живее в Канада. Започва живота си като повечето хора, според общоприетите стандарти, в офис, с работно време от 9:00 до 17:00 часа.

Но много бързо разбира, че този начин на живот не е за него и започва да изкачва най-високите сгради и съоръжения в света.

"Най-високото място, което съм изкачвал, е един от небостъргачите в Дубай преди няколко години. Само въпрос на време е да изкача и 828-метровия Бурдж Халифа", разказва той пред Bulgaria ON AIR.

Следват още Кайро, Перу, Барселона, Торонто, Берлин, Лондон, Лисабон и Мадейра. Завръщайки се в България, Стратимир Георгиев се превръща в Balkan Beast - един от най-следваните българи, любители на екстремното в Instagram.

Той обича да язди коне, гмурка се, кара мотори, но височините са неговата запазена марка. Местата, на които избира да се качва и снима, обикновено избира импровизирано и никога пренебрегвайки основния фактор - риска.

На въпроса, дали има място, което не е успял да изкачи, той отговаря, че това далеч не са най-високите сгради или съоръжения. Но рискът не си е струвал. Защото няма място, което да заслужава един човешки живот.

Стратимир коментира и тенденцията все повече деца да си качват екстремни селфита от опасни места.

"Всеки човек, особено в детските си години, е правил недотам разумни неща. Тогава обаче не е имало интернет, който сега дава публичност на тези изяви. Децата, които могат да гледат мен, могат да видят и много други потенциално опасни неща в социалните мрежи. Всичко е въпрос на възпитание", казва той като призовава всички деца и родители да се записват на различни професионални курсове, за да развият у себе си най-важното качество – чувството за самосъхранение.

А максимата, която следва, е, че всеки човек е свободен да прави това, което иска, стига да не наранява околните.

Повече за Balkan Beast вижте в репортажа на репортера Божила Симова, оператора Стоян Митев и монтажиста Мирослав Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase