Снимка: pixabay

Обичаме да консумираме хубава храна. За да се насладим максимално на любимите си продукти, трябва да ги съхраняваме правилно. Така например, доматите не бива да се поставят в хладилник, те обичат стайната температура.

Ако си купите авокадо, което не е добре узряло, сложете го в близост до банани. Плодове ще ускорят неговото зреене. Вижте още няколко съвета за това как да се грижите за любимите си плодове и зеленчуци.

Краставиците съхранявайте самостоятелно

Много плодове, като домати, банани и пъпеши, произвеждат етиленов газ - узряващ агент, който ускорява развалянето на продукта. Краставиците са много чувствителни към този етилен газ, затова се нуждаят от своето място или ще се развалят по-бързо.

Към свежите билки се отнасяйте, като към цветя

Ако се опитвате да намалите солта или просто искате да добавите повече вкус към вашата храна, свежите билки са вашата ценна добавка, но не ги съхранявайте в хладилник. Уверете се че листата им са напълно сухи, след това малко подрежете стеблата им и ги сложете в чист буркан/чаша със свежа вода. Билките са като цветята, искат стайна температура и редовна подмяна на водата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase