fallback

Общ преглед

Неутешима косатка от застрашен вид привлече световното внимание и състрадание, след като над две седмици продължи да носи мъртвото си отроче.

След дългата си скръб обаче косатката, наречена условно J35 най-после се е завърнала към обичайния си начин на живот, предаде Асошиейтед прес.

Косатката, известна като J35, е била забелязана през уикенда да преследва пасаж от сьомга заедно със стадото си край остров Сан Хуан, пише БТА.

Косатките изнемогват от липса на храна. Бебето на J35 се спомина скоро след раждането на 24 юли. Безутешната му майка продължи да го носи поне 17 дни, придържайки го към главата си.

Скръбната гледка, разпространена в социалните мрежи, трогна не едно сърце по света, припомня агенцията.

J35 в крайна сметка е изоставила разлагащото се трупче.

"За нас е огромно облекчение, че косатката се върна към обичайния си начин на живот", споделят специалисти от Центъра за изследване на китовете във Вашингтон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Уикипедия казва...

преди 5 години

Косаткаот Уикипедия, свободната енциклопедияКосатката (Orcinus orca) е най-големият представител на семейство Делфинови. Срещат се във всички океани и е бозайникът с най-голям ареал, след човека. Косатката е хищник и се храни с риба, костенурки, птици, тюлени, акули и дори други млади или дребни китове. Това поставя косатката на върха на морската хранителна верига.

15

Анонимен

преди 5 години

Косатката има общо с китовете колкото и с тюлена... По принцип е самостоятелно еволюирал вид най-близък до делфина.

14

Анонимен

преди 5 години

И Пет спри да плямпаш глупости какво била косатката. Първо научи, че не е риба каквито глупости пишеш, а бозайник. А не знам за какви клипчета говориш, но косатките са като цяло безопасни за човека. Трябва по някакъв начин да почувствя раздрязнена и застрашена, за да нападне. Но не и за да се нахрани

fallback