Pixabay

Сексът е важен фактор за успеха на една връзка. Доказано е, че двойките, които имат по-добри интимни отношения, се разбират по-добре и рядко се карат. Няма точна дефиниция за това колко често на седмица или месец трябва да правим секс, но е ясно едно - неговата липса оказва негативно влияние върху здравословното ни състояние. 

Когато двама души се разделят, те могат да не правят секс с месеци, но какво се случва с тялото им? Стресът и раздразнението са първите странични ефекти. Оказва се, че липсата на оргазъм и горещи емоции в леглото може да побърка човек. Затова психолозите съветват да потърсим секс за една нощ, ако не успеем да намерим нов партньор.
 
Възбудата и оргазмът помагат на тялото да произвежда повече ендорфини – хормони на щастието. Те намаляват болката в тялото и подобряват настроението. Ако не правите секс няколко месеца, ще се получи дисбаланс на този вид хормони, което също носи своите недостатъци, например стрес.
 
Проучване, публикувано в списание "Фамилна психология" през 2010 г. показва, че студентките, които правят повече секс преди сесията, са по-малко напрегнати по време на изпитите. От друга страна тези, които са се фокусирали върху ученето и са забравили за секса, са се чувствали много по-зле психически по време на подготовката и самите изпити. 
 
Още за промяната на тялото при липса на секс може да намерите в Tialoto.bg. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase