fallback

Общ преглед

На 4 юни рожден ден празнува американската актриса, режисьор и продуцент Анджелина Джоли.

Родената в Лос Анджелис актриса е носител на "Оскар" и Златен глобус.

Днес тя се занимава с благотворителна дейност, специален пратеник е на Върховния комисариат на ООН за бежанците, посещава бежански лагери в целив свят.

Ето по-интересното за актрисата:

Започва кариерата си заедно с баща си Джон Войт през 1982 г. Първата й самостоятелна роля обаче е близо десет години по-късно.

Пробива в края на 90-те години с филма "Луди години", за който печели Оскар и Златен глобус.

Една от най-емблематичните й роли е на Лара Крофт от филмите по видеогирите "Tomb raider".

Зад гърба си има три брака, като първия й е с актьора Джони Лий Милър. На сватбата тя отива с тениска, на която е написала името на младоженеца със сосбтвената си кръв. Развеждат се през 2000 г. Малко по-късно сключва брак с Били Боб Тортън в Лас Вегас. Бракът им е отблизо следен от медиите.

През 2005 г. участва заедно с Брад Пит в екшъна "Господин и госпожа Смит". Там между двамата пламва искра. Пит напуска съпругата си Дженифър Анистън и заживява с Анджелина.

През 2002 г. Анджелина Джоли осиновява първото си дете - тогава 7-месечният Мадокс от Камоджа. Три години по-късно Джоли осиновява и второто си дете - 6-месечната Захара в Етиопия.

Тя има и три свои биологични деца - Шайло Новел, Нокс Леон, Вивиан Маршелин.

През 2016  година се раздели след 12-годишна връзка с Брад Пит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 5 години

Малее всички сте злобари. Едва ли някога ще постигнете всичко което е постигнала Анджелина Джоли и не вярвам вие да сте едни от най красивите ама айде. Не мислех че има толкова комплексирани хора в България ама май съм се лъгала. Убедена съм че завиждате на всеки който е по добър от вас. Жал ми е!

16

Анонимен

преди 5 години

За съжаление и тази поувехна. Ама то специални диети, профилактично отстраняване на органи и т.н. простотиии и резултатът изглежда не на 43 а на 55. Жалко, но бръмбарите в главата не прощават

15

Анонимен

преди 5 години

До 13Меган Фокс е всичко друго но не и естествена. Има 100 000 пластични операции мацката.

fallback