Снимка: архив Reuters
fallback

Британска невробиоложка препоръчва да учим учениците да псуват, защото това би помогнало за социалното им развитие, съобщи в. "Индипендънт".

"Опитваме се да държим децата настрани от грубия език, докато могат да преценят как да го използват - каза Ема Бърн. - Убедена съм, че трябва да променим това свое отношение".

Ако децата бъдат учени да псуват, ще разбират по-добре езика, изтъква Ема Бърн, посочва БТА.

"Ако обсъждаме с тях честно защо хората псуват, тези думи не само ще бъдат демистифицирани, но и ще обясним емоциите на хората, които ги използват, каза Ема Бърн. Така ще помогнем на децата да си изградят толкова важната теория за съзнанието. Те трябва да научат как псуването се отразява на другите".

Известно е, че хората от всички култури псуват. Предишно изследване установи, че грубият език успокоява мозъка и дори облекчава болката.

В едно от изследванията по темата Ричард Стивънс от университета в Кийл накара доброволци да потапят ръцете си в ледена вода и установи, че ако псуват, издържат така с 50 процента по-дълго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Киро Скалата

преди 5 години

Също така, който ви се изпречи на пътя, застреляйте го, действа много успокояващо. Ама така бързо ще заменим демокрацията с анархия.

21

ветъро

преди 5 години

добре де, това е най-лесното. да научим децата да ви теглят една сочна псувня! а после как ще могат да пcyват тук, да речем? като в потайни доби редакторчето, посещаващо гей-прайди ще заменя думите с многоточия и звездички. ако изобщо остави мнението.

20

Анонимен

преди 5 години

Като се замисли човек, тая има известно право.Заради такива ограничения, вече не можеш на някой "да го духа под вода докато изсъхне" например, щото не било прилично.

fallback