Снимка: архив, Reuters
fallback

Жените заплащат повече пари за едни и същи стоки в сравнение с мъжете, като по този начин биват негласно таксувани с тъй-наречения "розов данък", пише в. "Дейли мейл".

Експерти в модния бизнес провели проучване с обикновен бял тишърт, с един и същ размер и еднаква материя, продаван на жените и на мъжете.

Оказало се, че стоката, предназначена за дамите, се предлага с 45% по-висока цена на територията на Великобритания. Това важало за почти всички големи марки, като "Гап", "Ривър айлънд", "Ейч енд Ем" и др.

Специалистите наричат по-високите цени за женските стоки "розов данък", който представлява скрита надценка за дамския асортимент.

Експертите отбелязаха, че по време на проучването им не само цветът, а също така материята и кройката на повечето фланелки за мъже и жени били идентични.

Парадоксалното било, че за направата на мъжки тишърт отива повече материал и въпреки това представителите на силния пол си купуват подобни артикули на по-евтини цени в сравнение с дамите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Справедливост

преди 5 години

Кифлите го правят!!!нормалните жени знаят цената на парите и ценят мъжа и труда на мъжа до себе си!!!!пази Боже от кифлички!!!!!!

34

Анонимен

преди 5 години

Причината е, че жение са по-големи консуматори/материалисти и в главите им само как да си купят нещо НОВО и затова тях ги скубят повече - по тази логика в България какъв данък плащаме за по-скъпи стоки с по-ниско качество и на най-ниска покупателна способност...тази изсмукана от пръстите статийка е поредния клин в унищожаването на традиционните семейни ценности......

33

ето защо

преди 5 години

Вижте-мъж няма проблем да си купи тениска от 7 лева от китайски магазин. Но масово жените смятат,че е непрестижно, и си купуват същата тениска, която я има в китайския магазин ,но от бул. Витоша за 40 лева. Или обувки-мъжки сандали в Китайски магазин-30 лева, същите, но в центъра с печат на добра марка-120 лева. Жените, ако видят евтино-не купуват, мислят,че е некачествено, което не е вярно, всичко, дори и скъпите марки са шити в Китай. Мъж няма проблем да купи евтино, ако това е адекватна цена

fallback