Снимка: Flickr
fallback

Въпреки представите за тотален разврат сред младите, британско проучване установи, че около
15% от поданиците на Нейно Величество на 26-годишна възраст са все още девствени, поради страх от секса, съобщава "Метро".

Според изследване, проведено от лондонския "Юнивърсити колидж", родените в края на XX век  изчакват по-дълго, преди да се впуснат в сексуални преживявания.

Когато интервюирал участниците през 2016 година, когато те били на 26, екипът установил, че 15 процента от тях били все още девствени. Според изследователите дори е твърде възможно процентът да е и още по-висок, тъй като известен брой от участниците отказали да отговарят на въпроси, свързани с половия им живот.

От получените данни става видно, че във Великобритания значително се е увеличил броят на девствените млади хора. При предишни проучвания британците, запазили своето целомъдрие до 26-годишна възраст, бяха едва 5 процента.

Отказът от полов живот специалистите обясняват като обратна реакция на свръх сексуализирането на съвременната култура. Именно тази огромна показност и животът в интернет поражда страх от интимност при голям брой младежи.

"Според днешните канони всички жени трябва да имат божествено сексапилни тела, а мъжете да са в постоянна ерекция", коментира Сузана Абси, една от авторките на изследването.

Според нея именно тези стереотипи плашат младите британци да не би да се представят под нивото на очакванията и заради това да бъдат усмивани в социалните мрежи, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Детство мое

преди 5 години

.......... върнете дъгата на децата.

27

Анонимен

преди 5 години

"И само се чудя - защо те са по-добре от нас!"Просто е - 1-2 континента са зле заради тях. То с такова хищническо грабене няма как де е другояче.Ние крали ли сме? Не. Няма как да сме добре като тях. С труд не става. Става с грабеж.

26

ред причени

преди 5 години

- ***- СПИН- еднополови бракове

fallback