Меган Маркъл. Снимка: архив, Reuters
fallback

Когато следващата седмица се омъжи за своя принц, Меган Маркъл ще влезе в "тесния кръг" на американките, които са изживели приказката да се превърнат от обикновени гражданки в кралски особи, макар за някои от тях краят да не е бил вълшебен, предаде Ройтерс.

След като размени брачните си обети с британския принц Хари на 19 май, родената в Лос Анджелис разведена актриса Меган Маркъл ще стане благородна дама. Пред нея има няколко примера за това какво трябва и какво не трябва да бъде поведението на една кралска особа.

За модел за подражание на г-ца Маркъл може да послужи холивудската звезда Грейс Кели, която през 1956 г. се омъжва за принц Рение Трети и става принцеса на Монако.

"Тя премина през няколко трудни години, докато накара хората в Монако да я приемат като "тяхната принцеса", казва братовчед й Джон Леман, президент на фондацията "Грейс Кели" със седалище в САЩ. Леман редовно посещава височайшата си сродница в двореца преди смъртта й в автомобилна катастрофа през 1982 г.

Старанието на принцеса Грей да преодолее културните бариери дава резултат и тя успява да спечели сърцата както на кралските особи, така и на жителите на малкото княжество Монако.

Примерът, който Меган Маркъл има в лицето на друга своя сънародничка - светската особа от Балтимор Уолис Симпсън, далече не е толкова блестящ. Симпсън ще остане в историята като разведената американка, заради брака с която британският крал Едуард Осми абдикира през 1936 г.

Още от самото начало кралският двор изпитва неудобство от "устатата" американка, отбелязва Ан Себа, автор на книгата "Тази жена: Животът на Уолис Симпсън, херцогиня на Уиндзор". "Смятам, че големият проблем за Симпсън е бил безочливото й поведение. За нея не е било необичайно да влезе в стая, да заяви "Здрасти, аз съм Уолис", да ходи обсипана с бижута, да говори за пари", казва писателката.

Американска гражданка по рождение е и кралица Нур, омъжена за краля на Йордания Хюсеин Първи от 1978 г. до смъртта му през 1999 г.

Светската особа Лий Радзивил - сестрата "в сянка" на бившата първа дама на САЩ Джаки Кенеди, през 1959 г. се омъжва за полския принц Станислав "Стас" Радзивил. Бракът им завърша с развод 15 години по-късно.

Приказката не завършва щастливо и за друга американска актриса - Рита Хейуърт. Бракът й с пакистанския принц Али Хан през 1949 г. приключва с развод през 1953 г. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

Маймун

7

Анонимен

преди 5 години

Подхвърлили на рептилоида стръв да го държат под контрол и ние трябва да блеем от възторг?

6

Анонимен

преди 5 години

и днес деня няма да мине с поне 20 публикации за кралското семейство бедните журналисти ..... какво ще пишете ако ги нямаше .....

fallback