fallback


Днес се навършват 34 години от смъртта на алпиниста Христо Проданов.

Той загина на спускане от най-високия връх в света, след като през април 1984 година стигна сам до Eверест без кислороден апарат, по най-трудния и дълъг път – западния, непалски, склон, наричан още "Жестокият път“. Изкачва се за 33 дни, което също е рекорд за този маршрут.

Във "Фамилно" спомени за Христо Проданов разказва доайенът на българския алпинизъм доц. Сандю Бешев, негов близък приятел и наставник от младежките години.

От доц. Бешев ще чуем за пътя на героя – от Карлово до върха на света.

Ще чуем и коментара му за обстоятелствата, довели до  смъртта на Проданов.

Разказът му гледайте днес от 10.30 ч. във "Фамилно" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

До Bobi-6ekero - 6o nema bubole4ki da broi6, ili rumanki da ti 64upqt buferite!

16

фалшив герой

преди 6 години

И къде тук е героизма?Осмърдяхте света с измислени герои!Хиляди са изкачили този връх и хиляди са останали вкоченени по пътеките, но никоя страна не ги определя като герои.Единствено материалбулгарикус се радва на всеки, който е тръгнал срещу природата и като намери естествения край, го боготворят като герой.Какво е направил този *** освен, че е оставил сираци? На кого са нужни тези безсмислени подвизи а знаети ли колко е струвало това на работещите българи? Пари и живот хвърлени на вятъра

15

Анонимен

преди 6 години

До шматкаДоста хора знаят,че съществувам.Това,че не съм се утрепал от глупост по камънаците не означава че животът ми е безмислен.На теб щом ти се влиза в историята-заповядай никой не те спира.Аз нямам нужда от безмислени циркове.

fallback