Снимка: Pixabay

Проучване, направено във Великобритания, разкрива кои са предпочитаните размери и форми на женската гръд, пише в. "Дейли стар". Размерът и формата на бюста често пораждат опасения сред дамите, които се питат притеснено дали гърдите им са достатъчно обемни, стегнати и привлекателни. Мъжете от друга страна гледат на дамските дадености като на отлична възможност да "оплакнат окото".

Допитването, обхванало 1100 представители на двата пола, показва, че по-голямата част от жителите на Острова гледат одобрително на бюст, който се побира в сутиен с чашка C, съобщава БТА. Д-р Гилбърт Лий, консултант по пластична хирургия, отбелязва, че това е и най-търсеният размер за корекции на бюста.

Разбивката по региони обаче разкрива, че жителите на Шотландия и Северна Ирландия ценят повече по-скромните гърди, които се побират в сутиен, с размер на чашката B, докато обитателите на Югоизточна Англия гледат по-одобрително на дамите, чиито дадености са подчертани с чашката D.

По отношение на формата жителите на Великобритания ценят най-вече окръгления бюст. В централните графства обаче по-висока оценка получават гърдите тип "камбанка".

Възрастта също играе роля в предпочитанията на британците. Според младото поколение на страната на възраст между 16 и 20 години идеалният бюст е стегнат и атлетичен, докато по-възрастните нямат нищо против дамските атрибути да са "по-разхлабени".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase