Снимка: Flickr
fallback

Самотата е по-стресираща за мъжете, отколкото за жените, пише британския "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Според всеобщото схващане за жените е по-стресиращо да са необвързани и да търсят нов партньор, отколкото за представителите на силния пол. Резултатите от анкетата обаче оборват традиционната идея за безгрижния ерген, който по-леко понася самотния живот от жената.

Оказва се, че самотата и предизвикателството да търсят идеалната половинка натоварват 71% от мъжете, докато при дамите този процент е едва 58.

Близо половината участници в допитването споделят, че статутът "необвързан" има и своите предимства. Липсата на партньор дава по-голяма независимост, време за нови хобита, свободата да бъдеш себе си, когато се забавляваш и дори възможност за повече чисто сексуални завоевания.

Проучването показва още, че според две трети от необвързаните е по-добре да бъдат сами, отколкото с неподходящ партньор.

Въпреки позитивите от липсата на партньор, представителите и на двата пола признават, че понякога се чувстват изолирани заради това. Това усещане се засилва по празници като Коледа, когато за една трета от самотниците е особено трудно да са заобиколени от щастливо обвързани близки и приятели.

Допитването разкрива също, че противно на широко разпространеното мнение, самотата плаши повече младите необвързани хора, отколкото възрастните.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

Споко, ей сега като осъвършенстват секс роботите и ще им олекне

17

Анонимен

преди 6 години

Познавам едно мъжко парче, което възприема качествена връзка САМО и ЕДИНСТВЕНО с подпис. Вече поне за трети път е разписван, но ...ПО-важна е връзката и необходимостта да си с някого, а не дали си разписан.Има много по-женени без подпис, отколкото узаконени с музика.Робувайки на това клише, още много хора ще остават сами.Щом ви е важна формата, а не съдържанието - приемете последствията.

16

Анонимен

преди 6 години

Брях май съм минал без да разбера на другия бряг щото с мойта като се разоставихме мен такива чувства не ме споходиха

fallback