Снимка: Pixabay
fallback

Като изпече близо 17 тона тона месо, Уругвай подобри рекорда на Гинес за най-голямо барбекю в света, предаде Франс прес. Все пак страната се нарежда сред едни от най-големите износители на месо.

За гигантското барбекю в селището Минас, което е с 40 000 жители, и се намира в южната част на Уругвай, бяха нужни 60 тона дървени въглища и уменията на повече от сто готвачи, които пекоха месото часове наред през нощта на 9 срещу 10 декември.

"Подготвяхме се от октомври - разказа инициаторът на проекта Роберт Баярес. - Разполагахме също с 4000 кг руска салата. Ако знаех предварително, щяхме да кандидатстваме също за рекорд на Гинес за руска салата. Не разполагахме с достатъчно време, за да представим подобна кандидатура".

Уругвай си оспорва с Аржентина рекорда за най-голямо барбекю в света още от 2008 г. Тогава Уругвай регистрира първото най-високо постижение с гигантско барбекю.

През 2011 г. рекордът бе подобрен от Аржентина.

"Това не е свързано с Книгата на рекордите на Гинес, а цели да победим аржентинците", поясни майстор-готвачът Раул, който взел участие в приготвянето на барбекюто рекордьор.

Около 200 души помогнаха за обезкостяването, претеглянето на телешкото и поставянето му да се пече върху скари. Суровото месо заедно с кожата тежало 16,5 тона, а термичната му обработка продължила 14 часа, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 6 години

А сърбите къде са ?!

fallback