Кадър: YouTube
fallback

Двама френски спортисти, облечени в специални костюми с крила, са скочили от алпийския връх Юнгфрау (4158 м надм. вис.) в Швейцария и са съумели след полет във въздуха да влязат невредими в салона на летящ витлов самолет. Това личи от видео от каскадата, публикувано вчера и цитирано от ДПА.

Фредерик Фюжен и Венсан Рефа са тренирали преди това два месеца за свободния летеж, падане и влизане през вратата на самолета, с размери 1,58 на 1,25 метра.

В изявление Рефа казва, че каскадата им е в памет на техния покоен сънародник Патрик дьо Гаярдон, който през 1997 г., облечен в костюм с крила, е скочил от летящ самолет и после отново се върнал на борда му.

Фюжен и Рефе обмисляли първоначално да повторят неговия трик, но след това решили да скочат от високо място в планина.

Стръмните скални масиви в Алпите са популярни сред скачачите отвисоко, но този спорт крие смъртоносни рискове. Тази година от юли досега трима скачачи са намерили смъртта си в Швейцария. Гаярдон загива през 1998 г. при неуспешен скок на Хаваите. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

12,Да също така е нереално да не успееш да минеш през този процеп и да получиш преждевременно повиквателна от св. Петър! Бих предпочел рафтинг, бънджи или скай сърф. Но дори парапланера е опасен. Мой познат като по чудо отцеля след падане с парапланер. А пък тея джъмпери, даже Господ не може им помогне при такива опасни маньоври. Дали ще умреш от предозиране или от това, разлика съществена няма!!

12

до 10

преди 6 години

Спортът е най-популярен като Base jump, а това дето пишеш/с грешки/ е по-скоро екипировката...Има клип, в който такива джъмпери минават през миниатюрен процеп в огромна скала с над 200км/ч, направо е нереално.

11

Анонимен

преди 6 години

youtube

fallback