Снимка: bgonair.bg

Музика от цигулка и виолончело в ритъма на звука от  готварски инструменти – звучи странно, но е истина. Това е първата по рода си гастрономическа опера в една от известните концертни зали в Париж.

Главните готвачи на едни от най-реномираните ресторанти приготвят изискани ястия в акомпанимента на симфоничен оркестър.

Менюто е повече от изискано – хайвер, скариди, скорпион и суфле с карамел и ябълково вино.

"Ние режем, потапяме, смесваме, разбиваме – всички  тези звуци съвпадат с музиката. А музиката съответства с готвенето, така че се разбираме чудесно", коментира готвач.

"Чудесно изживяване. Възможността да опиташ страхотни ястия и едновременно да слушаш музика е незабравимо", допълни и посетител.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase