Снимка: Reuters
fallback

Британски учени доказаха, че стопаните на кучета обичат повече домашните си любимци, отколкото човека, съобщава "Метро".

Резултатите идват от тестове, извършени с доброволци.

В изпитанията били включени 240 студенти с домашни любимци, на които им представили фалшиви изрезки от вестници, съобщаващи за нападение с бухалка над човек и над куче, като и при двете новини жертвите са оставени със счупен крак и множество наранявания.

В различните статии били сменяни жертвите - бебе на една година, 30-годишен човек, паленце и 6-годишно куче. От отговорите проличало, че участниците в експеримента най-много са разтревожени за съдбата на палето. Едва след това те се трогвали от случилото се с бебето и възрастното куче. 30-годишният човек будел най-малко съчувствие.

Експертите отчитат, че все пак съдбата на бебето предизвикала повече съчувствие в собствениците на домашни любимци от това на възрастното куче. Съдбата на малкото куче обаче за тях се оказала най-важна.

За подкрепа на твърденията си учените извършили и друг експеримент. В изследването  се искало от участници да дарят по 5 лири за да спасят някой си Харисън. Когато дарителите си давали сметка, че Харисън е име на куче, то получавало повече пари от Харисън, представен като човек.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 6 години

Нормално да е така, човекът е изправено същество с четири накрайника. Какво ще съжалявам някой здрав прав себеподобен, който има ръце и мозък, за да си изхранва прехраната? Може да съжалиш болно дете или нашите пенсионери, отрудени хора с 200лв. пенсия, но някоя маннгуста седнала на улицата да проси - не, мерси. А бездомните животни са жертва на човечеството, отхвърлени на произвола на съдбата. Реално погледнато тяхното оцеляване в нашия свят е ужасно трудно за тях.

63

Деси

преди 6 години

Вярно е.Кучкарите са особена порода егоисти. Нищо друго не ги интересува. На бездомник храна няма да дадат, но за *** има. Виновни са за проблемите с песовете по улиците, щото ги боли сърцето да кастрират кучето си хуманно и под упойка, но не ги боли,че после изхвърлят децата на една майка на улицата и тия песове развъждат тении, други *** и хапят и убиват хора.

62

Анонимен

преди 6 години

А защо трябва да има противопоставяне на двете неща?Пак се търси под вола теле,ей така,да се пише нешо!

fallback