Снимка: pexels

Малцина биха се замислили, че правят грешки, докато си взимат душ. Има обаче много неща, които можем да объркаме в банята. Тези грешки влошават здравето на кожата. Ето кои са те:

1. Къпете се прекалено дълго.
 
Учените са изчислили, че повечето хора прекарват средно по 20 минути под душа. Горещата вода, която е любима на мнозина обаче нанася сериозни щети на кожата за толкова продължителен престой под нея. За да не се пресушава кожата ви, а и за да спестите излишен разход на вода, къпете се по 10 минути.
 
Ако трябва да сме точни, изследователите са изчислили, че за да се измиете добре са ви нужни само 7 минути.
 
2. Честа употреба на продукти и гелове, образуващи пяна.
 
Любима част от взимането на душ или вана е да си направите обемиста пяна, в която да се потопите. Тези продукти обаче в повечето случаи са прекалено изсушаващи кожата. Колкото по-често ги употребявате, толкова по-голям е рискът кожата ви да страда от раздразнения, обриви, зачервяване.
 
Пенливите продукти обикновено съдържат изсушаващи съставки, които отстраняват агресивно естествените масла на кожата. Това я прави податлива на инфекции, бактерии и раздразнения.
 
3. Използвате мокри или стари гъби за тяло.
 
Мокрите и захабени стари гъби за тяло са истински развъдник на бактерии, които отиват директно на кожата ви при употреба. Сменяйте гъбата на всеки 2-3 седмици и винаги ги използвайте, само ако са добре изсъхнали.
 
Още по темата прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase