Снимка: Visualhunt
fallback

Американски учени установиха, че химикалите от плодовете се премахват най-добре със сода за хляб, съобщи Лента.

Със серия от експерименти с ябълки учените, ръководени от Лили Хе, доказаха, че фунгицидът тиабендазол и пестицидът фосмет се изчистват най-добре с еднопроцентов разтвор на сода за хляб и вода.

Накисването на плодовете в него от 12 до 15 минути премахва 80 процента от тиабендазола и 96 процента от фосмета. Разликата в процентите се дължи на дълбочината на проникване на химикалите в кората, отбелязва БТА.

Миенето на ябълките само с вода или с разредена белина е много по-малко ефикасно.

Изтриването на ябълките с плат отстранява само праха от тях, но не и химикалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

сминдух енд чесън

преди 6 години

В краен случай може и диск за неметал и ракетата.

9

Men

преди 6 години

Американците да си ядат химическата храна, да си правят снимки на по 300кила "модели" и да се радват колко са велики. Ние простите си правим домашна лютеница, туршиика и си берем от градината пресни зеленчуци. Ако пък няма си купуваме от бабите :)

8

Анонимен

преди 6 години

До ?!?!Значи 1 грам сода на 100 милилитра вода.

fallback