Микровълновата ни спестява много време и миене на съдове за готвене. Претоплянето на храната в нея става за нула време и не изисква особено много електроенергия.
Почти всяко домакинство ползва микровълнова. Само че има някои храни, които в никакъв случай не трябва да се претоплят в нея. Освен храните има и други неща, които нямат място в микровълновата.
Вижте какво никога не трябва да слагате в нея.
Цели яйца
Тъй като при нагряването на храната с микровълни частиците вода в нея започват да резонират, при яйцата съществува риск от избухване. Това е така заради черупката им, която предизвиква силен натиск, спирайки водните пари от яйцата да излязат извън нея.
Опаковки от стиропор
Много полуготови или готови храни се продават в стиропорени опаковки. Честа грешка е да се претопля храната направо с тази опаковка, тъй като тя е вид пластмаса, която при нагряване е канцерогенна. Вероятността да се разтопи върху храната ви е голяма. Дори това да не стане, вредните частици от нея пак проникват в ястието и го отравят.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
10
Burzum
преди 6 годиниЩо бе я ми обяснете с какво е вредна толкова претоплената манджа в микровълнова...това са поредните глупости на разните вегани,биоидиоти,фейсбук откачалки....
9
бългериа фърст
преди 6 годиниБългарино, пази си яйцата! Не ги пъхай в микровелето!
8
Анонимен
преди 6 годиниПреди около 4г я изхвърлих. Със съвременните бързо загряващи котлони е безсмислена и определено вредна. Идва реда и на фритюрника, при който палмовата мазнина е вредна