Снимка: pixabay
fallback

Микровълновата ни спестява много време и миене на съдове за готвене. Претоплянето на храната в нея става за нула време и не изисква особено много електроенергия.

Почти всяко домакинство ползва микровълнова. Само че има някои храни, които в никакъв случай не трябва да се претоплят в нея. Освен храните има и други неща, които нямат място в микровълновата.

Вижте какво никога не трябва да слагате в нея.

Цели яйца

Тъй като при нагряването на храната с микровълни частиците вода в нея започват да резонират, при яйцата съществува риск от избухване. Това е така заради черупката им, която предизвиква силен натиск, спирайки водните пари от яйцата да излязат извън нея.

Опаковки от стиропор

Много полуготови или готови храни се продават в стиропорени опаковки. Честа грешка е да се претопля храната направо с тази опаковка, тъй като тя е вид пластмаса, която при нагряване е канцерогенна. Вероятността да се разтопи върху храната ви е голяма. Дори това да не стане, вредните частици от нея пак проникват в ястието и го отравят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Burzum

преди 6 години

Що бе я ми обяснете с какво е вредна толкова претоплената манджа в микровълнова...това са поредните глупости на разните вегани,биоидиоти,фейсбук откачалки....

9

бългериа фърст

преди 6 години

Българино, пази си яйцата! Не ги пъхай в микровелето!

8

Анонимен

преди 6 години

Преди около 4г я изхвърлих. Със съвременните бързо загряващи котлони е безсмислена и определено вредна. Идва реда и на фритюрника, при който палмовата мазнина е вредна

fallback