fallback

Германски учени обявиха, че са открили следи от Осмото чудо на света – отдавна изгубената Кехлибарена стая на руските царе.

Съкровището, оценено на над 200 милиона паунда, представлява стая в Екатерининския дворец в Царское село, блицована изцяло със стотици кехлибарени панели, злато и скъпоценни камъни.

Следите на великолепното творение се губят през 1941 година, когато то е откраднато от нацистите. Според трима германски изследователи нацистите скрили кехлибарената стая в една от пещерите в Рудните планини, намиращи се на юг Дрезден.

Там се намирал подземен комплекс, използван от Хитлер за тайни научни експерименти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

До Един българинСрам ме е, че си българин! Е те такива *** българи не мислех, че има! Стаята е изнесена в педантично подредени сандъци от Двореца на Екатерина Велика в Царское село, на няколко километра от Ленинград (Санкт Петербург).Това е на 827 км по права линия от Кьонигсберг. Стаята е открадната през 1941 г, а Кьнигсберг е превзет през 1945 г след ужасяваща британска въздушна бомбардировка и мощен съветски артобсрел! Какви замъци, какви пирове, какви офицери заповядали какво, добиче тыпо!

13

ШибиРиби

преди 6 години

200 грама кехлибарена ракийка и кат тръшна жината на русенското пружини пружини Дреме ми за стаи маи и разни кирпичи

12

Ко Речи

преди 6 години

"блицована" ?

fallback