Снимка: Reuters, архив
fallback

Представителките на нежния пол се нагърбват с основните домакински задължения, независимо от размера на заплатата си и работното си време, съобщи БТА като се позова на Нюзру.

Това показа ново изследване на учени от университета на Алберта в Канада.

В него участие взеха над 900 канадци, които на възраст 25, 32 и 43 години са живели с партньорите си.

Специалистите оцениха влиянието на редица фактори, сред които относителният доход и семейното положение на изпълняващите домакинските задачи.

Резултатите показаха, че на 25-годишна възраст домашните задължения лежали на плещите на жените и техните мъже, като вторите изкарвали по-малко пари.

На 32 години отговорността за възпитанието на детето и количеството работни часове намалили приноса на главата на семейството към домакинските задачи, а на 43 години по правило всички домашни задължения поемала жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

хахахахахах

преди 6 години

Феминизма във франция е бил за богатите дами, които са искали да работят нещо забавно , а не да седят вкъщи. За всички останали дами феминизма е бил = работа навън + работа в дома. Това да им се набие в главите на всичките тич будали жени, които се имат за феминистки.

12

Анонимен

преди 6 години

Айде, дами, честита ви еманципация! На мен отдавна ми е писнало клишето:"Съвременната, модерна, еманципирана жена!" Някой май ви промива мозъците?

11

Анонимен

преди 6 години

аз като жена не искам равенство, искам разбиране, искам уважението, което ми се полага! А сега какво се получава?... Работя като вол, грижа се за домакинството, ходя на работа независимо, че веднъж в месеца не знам къде се намирам от болка 3 дена, че и отварям вратата на колеги, че и ще ми плащат по-малко, нищо, че съм с едно висше повече... ето това е да си жена горе-долу

fallback