fallback

Общ преглед

Блок "Кръгояр" е една от многофамилните сгради, допуснати за саниране по националната програма за енергийна ефективност в Луковит. Един апартамент обаче остава без изолация и дограма. Оказва се, че само от неговия собственик не са успели да вземат съгласие сградата да бъде санирана.

Надка Кирилова, която е домоуправител на единия от входовете, е била сред най-активните в кампанията по събиране на подписи. Тя обясни, че собственичката на апартамент на последния етаж отказала да подпише въпреки увещанията.

"Ценка заяви, че заради стиропора може да се разболее от рак и отказа", разказа Надка Кирилова пред "Дарик".

Това щяло да спре санирането, тъй като се искало 100% съгласие от всички съседи и дори се стигнало до конфликти. Програмата за енергийна ефективност обаче дала възможност нежеланието на съседката да не възпре ремонта на блока.

Така с попълнени документи блок "Кръгояр" влизa в програмата за саниране на 19 май 2015 г., независимо от нежеланието на леля Ценка, и още на следващия ден e одобрен. Започват строителните работи, а апартаментът й на последният етаж е заобиколен.

Така през юли блокът вече има нов облик…с изключение на един апартамент.

"Това е проблем и търсим начин да го решим", казва Любомир Ангелов, който осъществява инвеститорския контрол по проекта.

Той вече се е свързал с председателя на сдружението на блока и ще се търси вариант да склонят жената да се съгласи и нейният имот да бъде саниран.

"Така не може да се приеме този обект", казва Ангелов и посочва, че освен от естетическа гледна точка, ще има проблеми и от техническа, тъй като влагата ще се просмуква там, където няма изолация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

от Мяу

преди 6 години

До БауГлупав коментар на евтин интригант. А ти, как ще си отидеш, с почести и всенародна любов ? Най-вредни в един блок са подобни въртиопашки, които разделят хората с вечните си интриги и злоба. То от алчност не знаете на кой свят сте вече.

116

Събирам подписка

преди 6 години

Дайте да санираме тиквите на гробарите!

115

селчо

преди 6 години

Ако видимата част на блока се боядиса с фасаген нема да личи изобщо.И вълка сит и агнето цело

fallback