Снимка: архив Булфото
fallback

Коя е най-мързеливата нация в Европа? Около 78 процента от възрастните в България уверяват, че изобщо не извършват физически упражнения, съобщава в. "Дейли мейл".

В другия край на своеобразната класация са шведите, които са най-активни физически. 90 на сто от възрастните в Швеция редовно посещават гимнастически салони, посочва БТА.

Жителите на Великобритания попадат в средата на класацията, базирана върху данни за 28 000 възрастни във всички страни от ЕС.

Класацията е изготвена въз основа на резултатите от анкета, поръчена от "Ладброукс". Участниците били интервюирани колко често седмично извършват физически упражнения или спортуват.

След България в класацията се нареждат Малта и Португалия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

1 от 2

преди 6 години

който не копае, да ходи на фитнес

17

Анонимен

преди 6 години

във ПЛОВДИВ до гребната база направиха младежки спортен център с европеиски пари под наслов не на дрогата спортуваите но нашият честен в кавички кмет веднага го направи платен и то с доста солени такси всички помощни игрища около центъра също са зтворени е къде да спортува обикновенният човек на никои политик не му пука за здравето на нацията всичко е една голяма демагогия

16

Анонимен

преди 6 години

Става още по-интересно като добавим очевидния факт, че половината трениращи го правят като за по десет нормални човека...

fallback