Снимка: pixabay.com
fallback

Собственичката на вегетарианското кафене "Хендсъм хър" в Мелбърн обясни защо таксува с 18 процента повече мъжете, посещаващи нейното заведение - защото получават по-големи заплати, пише в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.

Алекс О'Брайън по този начин искала да отвори очите на своите клиентки относно дискриминацията в заплащането на труда на дамите и мачовците, съществуващи по целия свят.

В нейния бар допълнителното натоварване на сметките на посетителите от силния пол е познато като "мъжка такса". Досега никой от мъжките посетители не се бил оплакал от по-скъпите сметки. Те ги считали за справедливи.

Приходите от "мъжката такса" заведението на Алекс О'Брайън дарява на женски благотворителни организации.

Статистиките в Австралия отбелязват, че жените получават средно 18 процента по-малко от мъжете за същата работа. Ако дамите искат да изравнят доходите си с тези на колегите си от силния пол, те трябва да работят допълнително 65 дни годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

В моя бар пък бившия ми шеф го таксувам със 100% повече, че му е шефска заплатата. Ако дойде депутат, ще му взема 300% повече.

9

14г

преди 6 години

Поредната глупост. 14г работя като финансист в западна фирма. Вдичките ми шефове са били жени, 90% колежки са жени и мога да кажа че мъжете вземат по-малки заплати, бонуси и са винаги на работа. Колежките са винаги болни, децата болни, имали работа, закъсняват, тръгват си по-рано и други подобни.Добре че сме мъжете да свършим работата а те тръгнали да ми разправят за някакви си измислени 18%.

8

Американ

преди 6 години

Ми тревопасните мъже щом са навити - да плащат..Аз лично нито съм 100% тревопасен, нито бих платил повече..нали сме все равни, щом е за хубавото, жените трябва да приемат и лошото..

fallback