Източник: Airbnb
fallback

Зимата вече е тук, нищо че лятото е в разгара си. Не, не сме слънчасали, за да твърдим подобна нелепица, но пък сме вдъхновени в навечерието на премиерата на първи епизод от седми сезон на Game of Thrones, да ви покажем домове по целия свят, в които да се почувствате като Джон Сноу или пък Церсей Ланистър. Вижте специалната селекция на Airbnb.

Кралска почивка във вилата на Церсей

Тази вила би била изключително подходяща за Церсей и в това няма нищо изненадващо. От балконите и терасите се открива удивителна гледка към непристъпната крепост Ловриенац и крепостните стени на Дубровник. А това означава, че можете да наглеждате владенията си по всяко време на деня и нощта.

Но можете да намерите и онова, което да ви разтовари от постоянното напрежение покрай опазването на кралството – открита кухня с камина, зелена градина с беседка. Съвсем немаловажно уточнение – истинските кралици никога не пътешестват сами, а тази вила може да побере цялата ви свита. Само трябва да определите кои ще бъдат вашите сподвижници, стражи. Не забравяйте прислугата.

Кралски чертог

Вила Mediteran е разположена само на няколко минути пеша от стария Дубровник, който се превърна в истинския кралски чертог за снимките на сериала. Вилата е прекрасен избор за лятната ваканция в стила на семейство Ланистър. Можете да четете книга, да шиете до прозореца, „хвърляйки“ по едно око на поданици и евентуални врагове, или пък да помислите за съдбата на народа си, докато се излежавате в джакузито на балкона. За още по-убедителен ефект, тук е изградена истинска тронна зала. Ще трябва обаче сами да си донесете Железния трон.

За вас, сър Джайм Ланистър

Разположен в самия център на средновековния квартал на Жирона, където през шести сезон Джайм Ланистър участва в епично сражение, този дом може да бъде прекрасно място за всеки, който се е уморил от безсмислени битки. От балкона се открива приказна гледка към старинните улици, а прозорците макар че дават достатъчно светлина, могат и да помогнат да бъдете в отбрана в случай на непредвидена обсада. Независимо от това, че дизайнерите са се постарали максимално да съхранят историческия облик на дома, в него има всичко необходимо за комфорта на всеки член, от която и да е кралска фамилия.

Великата септа на Бейлор

Онези, които искат да се приобщят достатъчно близо към една от най-напрегнатите сцени от шести сезон, могат да наемат апартамент в сянката на главната катедрала на Жирона. От прозорците се виждат стълбите на Великата септа на Бейлор, където очакваха присъдата си Марджъри Тирел и останалите представители на благородническите семейства. Неголемият, но много уютен дом, е подходящ както за пътешестващи инкогнито кралски особи, така и за скромни скиталци по градовете.

Останалите места, заедно със снимки, може да видите на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback