Снимка: freeimages

Свикнали сме да поставяме под съмнение хигиената в ресторантите и заведенията. Не че нямаме основание да го правим, но не си даваме сметка как нашата собствена кухня може да ни разболява и го прави.

Колкото и усърдно да мием приборите за хранене и да бършем плотовете за приготвяне на храна, има определени кътчета в кухнята ни, които са свърталище на микроорганизми и бактерии. Ще се изненадате кои са най-мръсните кътчета в кухнята според изследване на учени от Университета Дрексъл във Филаделфия.

Вашият хладилник

Хладилникът вероятно няма да учуди повечето от вас с лошата си хигиена и това е напълно нормално, защото в него се съхранява храна и честото почистване е по-трудно. Колебанията в температурата на хладилника заради отварянето и затварянето му, гниенето на различните продукти в него, както и честото му пипане с мръсни ръце създават много сериозна бактериална среда.

Вашите гъби за съдове и кухненски кърпи

Второто по мръсотия нещо в кухнята са гъбите и кърпите. Колко от нас се сещат да сменят гъбата за измиване на чинии през няколко дни? Надали са много. Кърпата, с която бършете съдовете и ръцете си в кухнята също трябва да се пере възможно най-често.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase