Снимка: архив Reuters
fallback

Националният етнографски музей, съвместно с Национален клуб "Накама" и Фондация "Номура", организира изложбата "Cosplay – от игла до конец".

До 10 юни гостите на Националния етнографски музей ще имат възможността да се запознаят с това специално хоби, което набира популярност в цял свят.

"Често преобличащите се изиграват някаква част от свое любимо аниме, комикс или видеоигра когато се пременят в дрехите и грима на любимите си герои. Това хоби обикновено се практикува от млади хора в гимназиалния етап и студентството", обясни за Bulgaria ON AIR единият от кураторите на събитието Илиана Страхилова.

Тя допълни, че голяма част от участниците си избират герои, които са с близко до тяхното телосложение, за да могат да се предплатят по-точно.

"Споделяли са ни, че дори минават през различни режими на хранене, за да могат да влязат в кожата на своите любимци", сподели Страхилова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

г

преди 6 години

туй дебелото на цомби го е замязало на кака лара, ама дали кака лара ще успее да докара на вид шкембенцето на фенката си? те това е мистъри:)))

6

Цецо

преди 6 години

Ех, Борянче, Борянче..., ще ми обясниш ли как тези момичета биха се предплатили по-точно??? :)))

5

мда

преди 6 години

Момичетата са си хубави и не са пластмасови.. не ми е много ясно защо нашите тийнове си падат по пластмасата ама е факт, много им е трудно да различат нещо истинско от изкуственото..

fallback