fallback

Общ преглед
В индийското село Джоги Дера, наследниците на древно племе и до ден днешен омайват опасните кобри с ръчно направени свирки.

Змиите са почитани от хиндусите в Индия, а змиеукротителите се смятат за последователи на бог Шива, а и на бог Хонду, който обикновено е изобразен с увита около врата си кобра.

Макар че тълпите са очаровани от уменията на змиеукротителите и тяхната близост до смъртоносните животни, в днешни дни много често змиите, използвани в демонстрациите, са с извадени зъби.

Източник: Reuters

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Гошо

преди 6 години

Къде са организациите за защита на животните сега .Реват за всеки пес ,а гаврата със кобрите остава ненаказана.Тези гну*сни индийци им вадят зъбите и ги упояват ,после ги ползват за атракция.И глупавите хора си мислят,че змийте танцуват.Те няма слух, усещат вибрациите и следят движението им.

8

Анонимен

преди 6 години

"В България опасни змии няма." - Това откъде го съчини? В България се срещат 17 вида змии и 5 от тях са отровни. Аман от такива начетени съветници. Ходи в Тетевенският балкан да милваш пепелянките и да доказваш каква християнска фобия те е отровила.

7

читател

преди 6 години

Страхът и отвращението от змиите е типичен само за християнските народи, другите гледат на тях равнодушно, като на всяко друго опасно или не същество. В България опасни змии няма. Няма регистрирани фатални случаи от ухапване.Произхода на това чувство се свързва с 2 хилядолетното натрапване за лошата змия, символ на дявола, дракона и т.н.

fallback