Снимка: bgonair.bg
fallback

Как вегетарианците и веганите могат да посрещнат Великден?

Симона Темерджиева е вегетарианка от около две години, а отскоро се опитва да премине към веганството. Причината за това е синът й Явор, който развива непоносимост към млечни продукти.

Традиционното боядисване на яйца за Великден не е най-добрият вариант за Симона и семейството й. Затова изобретателната майка решава да направи яйца, изработени от хартия - кухи отвътре, но много красиви отвън.

Самите яйца се правят 3-милиметрови хартиени лентички в различни цветове. Всеки може да си избере нюанси, каквито му харесват.

Вижте повече за това как се правят хартиените яйца във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 7 години

Не разбрахме веганите пийват ли биричкаКак предпочитат секса

25

1

преди 7 години

Яйца и мляко-два от най-старите и едни от най-полезните хранителни продукти....вегетарианците,добре....,но веганството граничи с психологичен проблем.

24

123

преди 7 години

Не ми става ясно защо,след като това е личен избор на съзнателен пълнолетен човек /майка/да бъде веган,вегетарианец или какъвто там,налага това и на детето си-"имало непоносимост"?!?Възможно е всички да има нещо което не харесва или е алергичен,особено в последните години,но да лишаваш детето си от балансирано пълноценно хранене,няма да коментирам.Сигурно и ваксини няма,а ако не дай Боже се случи нещо,докторите виновни.Христос возкресе,хубав ден на всички и бъдете добри

fallback