fallback

Общ преглед
Холандски мъже започнаха масово да качват в социалните мрежи снимки как се държат за ръце.

Акцията е в знак на протест срещу хомофобията, като конкретният повод е предполагаемо нападение над гей двойка на улицата в Арнем в неделя.

Свои снимки, хванати за ръце, вече публикуваха политици, известни личности и хора от света на спорта. Те се споделят с хаштаг #handinhand (ръка за ръка) и #allemannenhandinhand (всички мъже ръка за ръка).

Историята на нападнатата двойка беше широко отразена в местните медии. В телевизионно предаване двамата разказаха, че са били атакувани от група мъже в ранните часове в неделя, само защото се държали за ръце, съобщи bTV.

В същото шоу по-късно през седмицата адвокатът на предполагаемите нападатели заяви, че двойката първа е налетяла на бой. Гей двойки от Амстердам и Айндховен обаче също се оплакаха от нападения през почивните дни.

Кралство Нидерландия беше първата държава в света, която разреши еднополовите бракове. Това стана през 2001 г.

В някои части на света, като Индия и редица африкански държави, мъжете често се държат за ръка, като проява на приятелство и уважение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

содом и гомор ..

преди 7 години

дали са съществували и дали няма да се повтори историята ? няма как всичко да е мъжко и женско ... и хоп аре два болта ... проблема с греха се решава само като друг плаща на кръст за желаещия ... другите са кат елтЪн и дЖон ..

35

Саша

преди 7 години

До Анонимен 40Да толерираш хомосексуализма означава да отричаш хетеросексуализма, т.е. създаването на живота. Няма как да толерираш и двете, влизаш в противоречие!

34

чичо

преди 7 години

До JjНе е просто- държат се за ръце, те демонстрират, огласяйки го по медиите! Това вече е съвсем друго нещо. Сигурен съм, че никой няма да реагира, ако се държат за ръце, без да вдигат шум. Това, че има случай на някой нападнат, не е повод да казват "дискриминирани сме".И мен са ме нападали, а за жалните старци в България да не говорим. Обаче, тук случая е гузен негонен . Просто повод да направят реклама на нестандартната любов. Виж вече и в детските филми взеха да вкарват образи на обратни..

fallback